Egészség

Így válassz edzőtermet!

Még sosem jártál edzőterembe, és fogalmad sincs, milyen szempontok alapján válassz? Nem tudod mi számít "közepes árnak", és kicsit tartasz tőle, hogy körbeállnak a gyúrósok, miközben bénázol a mellgéppel? Segítünk, hogy mire érdemes figyelni.

Helyszín

A legfontosabb kérdés: hol? Itt az összes budapesti konditerem listáját megtalálod, a célszerű, ha az otthonodhoz vagy a munkahelyedhez van közel a terem. Ha a munkahelyedhez van közel, az azért jó, mert nem kell külön újra elindulnod este, hanem munkába menet vagy munka után muszáj bemenned, ha már magaddal cipelted az edzőcuccot… 

Szolgáltatások

Röviden szólva: RENGETEG terem van. Nagyjából tudnod kell, hogy első körben mit próbálnál ki, hiszen vannak klubok, ahol csak küzdősport van, máshol csak aerobik, megint máshol csak jóga, no és persze vannak a klasszikus edzőtermek, kondi, kardió és aerobik résszel. A honlapokon a szolgáltatás menü alatt látod, mire számíthatsz, van-e szauna, kozmetika, stb. Az órarend menüpont alatt pedig a konkrét óratípusokat találod.

Így válassz edzőtermet!

Női fitnesz

Sok nőt zavar, hogy férfiak nézik miközben izzad, szenved, ők a “női fitnesz” kifejezést üssék be a keresőbe.

Árak, elfogadóhelyek

Óriási különbségek vannak árak és termek között, de azért naponta 500-1500 Ft-ból már mozoghatunk egy jót! Amire nagyon figyelj bérletvásárláskor, hogy milyen megkötések vannak: pl. 30 napig le kell járnod az alkalmakat, vagy csak délelőtt használhatod vele a termet. Az sem mindegy, hogy “napijeggyel” mész aerobikozni (több órán bent maradhatsz), vagy “órajegyet” vettél! Hogy a teremben milyen kártyát, bónuszt stb. fogadnak el, azt a honlapon általában megtalálod.

További lényeges szempontok a Fitneszanyu blogon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top