Egészség

Saját magát műtötte a sebész

Ezt sem sokan csinálnák utána...

Egy kínai sebész, dr. Zhang Xiangmin évek óta rettenetesen horkolt, ezzel pedig a vele egy ágyban alvó, vagyis inkább aludni próbáló feleségének okozta a legtöbb szenvedést. Arra a megállapításra jutott, hogy a horkolását úgynevezett obstruktív alvási apnoé okozza. A rendellenesség lényege, hogy alvás közben a légutakban erősen akadályozott a levegő áramlása, illetve olykor teljesen el is záródnak a légutak, ami légzésleállást eredményez, ennek következtében pedig az agy újra és újra felébreszti a testet, hogy újraindítsa a légzést.

A probléma megoldására egy kísérleti eljárást választott, a műtétet pedig saját magán végezte el. A nyelve hátsó részébe két vékony csövet épített be, melyek alvás közben a fogai alá kerülnek, megakadályozva, hogy a nyelve elernyedjen és horkolni tudjon.

A beavatkozásra három hónappal ezelőtt kerített sort, így a minap tartott sajtótájékoztatóján már a tapasztalatairól is be tudott számolni. Az eredmény a várakozásainak megfelelő lett, amióta a csövek a nyelvében vannak, nem horkol.

Saját magát műtötte a sebész

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top