Egészség

“Egy kicsi mozgás mindenkinek kell. A karosszékből álljanak most fel…”

Hirdette egykoron a TV-torna szignálja, amit estéről estére együtt dúdolt a család apraja-nagyja. A "mai rohanó világban" azonban az idő–információ–teendők hármas szorításában sokszor csak legyintünk, és kifogások halmazával odázzuk el, hogy egy kis időt önmagunkra szánjunk.

Pedig ez az ún. énidő egyáltalán nem önző dolog, hanem természetes igény, ami ráadásul az életünk minden területén megtérül. Embere válogatja, hogy ki mire fordítja ezt az időt, hiszen lehet ez például egy kávészünet, zenehallgatás, relaxáció, vagy bármilyen testmozgás. De tegyük a szívünkre a kezünket, számos esetben ez utóbbi kerül a listánk végére. Pedig napi néhány perc mozgással számos betegséget is megelőzhetünk.

Mindazoknak, akik időhiánnyal küzdenek, vagy a jelentős túlsúlyuk, rossz kondíciójuk miatt nehezen veszik rá magukat arra, hogy mozogjanak, ideális megoldás a Flabélos mozgásterápiás készülék. Rövid idő alatt, kényelmesen, ugyanakkor hatékonyan mozgatja át az egész testet, az izmokat, beleértve a más módon nehezen edzhető mélyizmokat is. Ráadásul úgy, hogy közben sem a szívet, sem az ízületeket nem terheli meg olyan mértékben, mint egy-egy súlyzós edzés vagy az igen népszerű futás. A Flabélost azonban nem a mozgás helyett javasoljuk alkalmazni, hanem azokban az esetekben, amikor a hagyományos sportolás nem vagy nehézkesen lehetséges.

Ennek ellenére azoknak is érdemes kipróbálniuk a Flabélost, akik rendszeresen sportolnak, hiszen a rajta végezhető, változatos gyakorlatok remekül egészítik ki a szokásos edzéseket. A készülék hatékonyságát jól mutatja, hogy már az első 10-20 perces használat után, testszerte jóleső bizsergés tapasztalható, ami a kapilláris hálózatban fellépő keringésjavulásnak köszönhető. Azonban itt még közel sincs vége a pozitív hatásoknak, hiszen a javuló keringés hatására fokozódik a sejtek és szövetek oxigénellátása is, amitől rögtön frissebbnek, energikusabbnak érezzük magunkat.

Rendszeres, legalább heti 4×20 perc használatot követően, rövid időn belül pozitív változásokat tapasztalhatunk meg, hiszen a rendszeres testmozgás hatására – többek között – ugrásszerűen javulhat az általános kondíciónk, megerősödik az immunrendszerünk is, a hangulatjavító (szerotonin) és a boldogsághormon (endorfin) termelésünk pedig nő. Ezeknek köszönhetően pedig kiegyensúlyozottabbak és energikusabbak leszünk, nem is beszélve a centikben tapasztalható változásról és számos olyan jótékony hatásról, amelyekről talán első blikkre nem is gondolnánk, hogy összefüggésben vannak egymással.

Szerintünk, ez több mint elegendő indok! Nincs igazunk?

További információért kérjük, látogass el a www.mediwel.hu weboldalra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top