Egészség

6 tipp, hogy ne fájjon a hátad

Sokan szenvednek hátfájástól, amely, úgy tűnik, többek között a helytelen matrac- és párnaválasztás következménye...

Az a legfontosabb, hogy a matrac illeszkedjen a gerinc alakjához, amely egyénenként változó.

Miért nem mindegy, milyen matracon fekszünk? Tudjuk, hogy a nyaknál, a mellkasnál és a veséknél a gerinc meghajlik. A matrac belsejének ehhez a gerincformához kell illeszkednie, mivel így tudja enyhíteni a porckorongokra nehezedő nyomást. Hogyan válaszd ki a megfelelő matracot?

Először végezz  gyors tesztet

A legfontosabb, hogy feküdj le a kiválasztott matracra. Csak így tudod megállapítani, hogy valóban kényelmes fekvés esik-e rajta. Ezért is teszi lehetővé sok matrackereskedő a matracok kipróbálását.

6 tipp, hogy ne fájjon a hátad

A merev matractól a kényelemig

Néhány évtizeddel ezelőtt minden hátfájástól szenvedő betegnek azt tanácsolták, hogy kemény matracon aludjon. Ma az orvosok olyan matracot javasolnak, amely nem túl puha, mégis maximális kényelmet biztosít alvás közben, és a lehető legjobban enyhíti a fájdalmat.

Válassz alacsonyabb párnát

A párna legyen a szokásosnál alacsonyabb, és illeszkedjen a gerinc vonalához.Különböző cégek sokféle párnája közül választhatsz, ezért a legjobb, ha kipróbálod őket, és a legmegfelelőbbet vásárolod meg. 

A többi tippet az Aludni jó blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top