Egészség

Motorosok segítik Dani iskolába járását

Nagylelkű motorosok utaztatnak egy rábaszentmiklósi, mozgássérült fiút győri iskolájába. Vállalták, hogy ebben a tanévben fedezik költségeit: Milus Danit külön kisbusz szállítja – írja a Kisalföld.hu

Dani a győri Baross szakközépiskolában tanul, de mozgáskorlátozottként nem tudja igénybe venni a tömegközlekedést.

A 16 éves fiút mindennap a Máltai Szeretetszolgálat kisbusza szállítja a megyeszékhelyre és haza. Ez naponta 60 kilométer. Az önkormányzat, a család és a máltaiak együttműködnek ugyan, de az anyagiak előteremtése majdhogynem megoldhatatlan feladatot jelentett számukra.

Németh Szabolcs, Rábaszentmiklós polgármestere a Győr és Környéke Motorosok Baráti Körétől kért segítséget. “Nem is számítottunk ekkora segítségre, hiszen egy egész tanévre fedezik motoros barátaink a költségeket – jegyezte meg Németh Szabolcs a Kisalföld.hu-nak. – Dani jófejű, értelmes fiú, örülök neki, hogy tanulása elől elhárultak az akadályok.”

Motorosok segítik Dani iskolába járását

Milusék természetesen nagyon boldogok. Dani örömmel találkozott a motorosokkal, kipróbálta a járgányaikat, és szívesen fogadta a meghívást a tizenharmadik győrújbaráti motorostalálkozóra is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top