Egészség

Ételmérgezés egy kondorosi óvodában

A szerdai ebédtől lettek rosszul a gyerekek, később pedig a nyugdíjasok is.

Több mint ötvenen lettek rosszul tegnap a Békés megyei Kondoroson, miután megebédeltek. Ribárszki Péter, a település polgármestere az Origónak azt mondta, hogy először az ovisok betegedtek meg. Délután tűnt fel, hogy egyre több óvodásnak kell hánynia, sok gyereknek hasmenése is volt.

Az óvoda vezetői azonnal kihívták a körzeti gyermekorvost, aki elkezdte beoltani a gyerekeket. Egyre többen lettek rosszul, ezért az orvos értesítette az ÁNTSZ-t. Közben több iskolás és nyugdíjas is megbetegedett, mert ők is ugyanazt ebédelték, mint az ovisok.

A kondorosi közétkeztetést egy vállalkozás végzi. Ők főznek az óvodának, az iskolának és a helyi nyugdíjasoknak is. Az ÁNTSZ ételmintákat vett, és vizsgálja, hogy mi okozhatta a mérgezést. A betegség viszonylag gyorsan elmúlik, egy nap alatt ki lehet heverni. A gyerekek már jobban vannak, bár ma még sokan otthon maradtak – mondta Ribárszki Péter.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top