Egészség

Életet mentett a repülőn egy magyar orvos

Szabadságára induló magyar orvosnő tartott életben egy portugál férfit, aki infarktust kapott, amikor a napokban Németországból Argentínába repült – írja a Blikk.

 Kisebb pánik tört ki az utasok között, amikor egy férfi rosszul lett az Argentínába tartó repülőjáraton. A személyzet azonban profi módon végezte a dolgát és szerencsére két orvos is volt a fedélzeten.

“Az Atlanti-óceán felett jártunk, amikor bemondták, hogy orvost keresnek. Úgy terveztem, hogy filmnézéssel fogom tölteni az utat. Éppen a második whiskymnél tartottam, amikor jött a segélykérés. Természetesen nem ülhettem úgy, mint ha nem hallottam volna a felhívást” – mondta a Blikknek Szabó Réka, aki a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán végzett.

Először egy nyugdíjas szemésznő ért oda, aki aztán nagyon megkönnyebbült, amikor a magyar doktornő is megjelent. A két orvos német nyelven tudott kommunikálni. Egy repülőgépen ugyan korlátozottak a lehetőségek, de mindent megtettek a férfi életben maradásáért.

A férfit aztán mentő várta a Buenos Aires-i reptéren.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top