Azt a sárgarépát válasszuk, melynek szép narancssárga színe van, hiszen ez tartalmazza a legtöbb béta-karotint. Fogyaszthatjuk nyersen, főve, krémlevesnek, főzeléknek, párolva, de egészségünk szempontjából leghatásosabb a házilag facsart sárgarépa lé.
Mivel nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, ezért segít, hogy savtalanítsa a vérünket. Ezenkívül pedig hozzájárul az egészséges csontozat és fogazat kialakulásához – ezért nagyon ajánlott már gyerekkorban sokat fogyasztani belőle. Fogyókúrázóknak is ajánlott, mivel csillapítja az éhségérzetet, és úgy tölt el hamar jóllakottság érzéssel, hogy közben hasznos tápanyagokkal lát el.
A sárgarépa az egyik legjobb májtisztító. Azáltal, hogy savtalanítja a vért, hozzájárul a hatékony májtisztításhoz, ezáltal pedig az egész szervezet egészséges működéséhez. A sárgarépa más klorofilltartalmú zöldségekhez hasonlóan segít a szervezetben lerakodó nehézfémeket eltávolítani… Folytatás az Illúzió blogon!