Egészség

Pár szón múlt a vesebeteg lány élete

Meghalt, mert nem kaphatta meg férje veséjét. A törvényen kellett volna módosítani.

Elhunyt Jávor Sarolta (†22), aki négy éven keresztül a törvények miatt nem kaphatta meg börtönben ülő szerelme veséjét – számolt be a tragédiáról a Blikk. A lány iszonyú kínok között halt meg. Életét korábban egy pár szavas törvényváltoztatás megmenthette volna, azonban a család nem kapott segítséget. Saci édesanyja most úgy döntött, beperli mindazokat, akik miatt lánya nem kaphatta meg az életmentő vesét.

Amikor még volt remény, a család Saci férjének ügyvédjével, Fridman Róberttel sorra járta a hivatalokat. Megkeresték az Egészségügyi Minisztériumot, a büntetés-végrehajtást, Cegléd országgyűlési képviselőjét Földi Lászlót (Fidesz-KDNP), Sólyom László (72) akkori köztársasági elnököt 2010-ben.

Földi László, Cegléd országgyűlési képviselője négy éve ígérte, hogy felkarolja Saci ügyét, és felveti a törvénymódosítást. “Nagyon sajnálom Jávor Saroltát, és osztozom a család fájdalmában. Nagyon sajnálom, hogy a vonatkozó jogszabályok nem engedték a börtönbüntetését töltő donornak a szervadományozást” – írta a Blikknek Földi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top