Egészség

250 ezres bírság járt a tilosban dohányzásért

A közterületen tiltott helyen dohányzók ellen indítottak az idén legtöbbször eljárást a népegészségügyi szakigazgatási szervek. A csúcsnak számító büntetést egy egészségügyi dolgozó kapta.

A hatóságok idén több mint 27 ezer egységet ellenőriztek. Bírságot 120 esetben, 3,3 millió forint értékben szabtak ki. A buszmegállókban, vasútállomásokon, pályaudvarokon találkoznak a legtöbbször tilosban dohányzókkal. Az összes bírság háromnegyedét ilyen esetek miatt, magánszemélyekre szabták ki – derül ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) éves összegzéséből.

Jóval kevesebb esetben bírságoltak közforgalmú intézményben, szórakoztató, vendéglátó-ipari egységben és közoktatási intézményben, munkahelyeken.  A legmagasabb bírság az eddig beérkezett adatok szerint 250 ezer forint volt, amit egy egészségügyi intézmény dolgozójának kellett befizetnie.

Mivel a legtöbb probléma a közlekedési eszközök megállóiban, állomásokon tapasztalható, az ÁNTSZ jövő évre kiemelt munkatervi feladatként határozta meg ezek ellenőrzését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top