Nézzük csak, mi történik a sajtburgerrel 2 év alatt:
Nincs penész, csúnya szag és nyáron a hangyák sem közelítették meg… Ugyanezt a kísérletet egy tacóval is elvégezték, az is hasonló eredménnyel zárult.
Yafan Zhang Wayne Állami Egyetem élelmiszer-tudomány professzora, azt mondja, hogy az úgynevezett kalcium-probionát tartósítószer tartja meg az élelmiszert, így marad ehető sokáig.
Nem mérgező anyag, az élelmiszeripar ennek segítségével tartja frissen a kenyereket, süteményeket, és még a feldolgozott húst is. Azonban a fentieken kívül még nem láttam olyan terméket, ami szintén ilyen hosszú ideig megtartja az állagát.
Ha elgondolkodtál ezek után azon, hogy nem igazán kellene gyorsétterembe járnod, viszont lemondani se szeretnél ezekről az ételekről, akkor készítsd el őket magad! Hogy hogyan, azt nézd meg a Klarissza falatozója blogon!