Hogy miért is jó a karob? “Gabonatejek. shake-ek, sütemények, torták, kekszek, mázak, krémek, pudingok készítéséhez ugyanúgy használható, mint a kakaó” – idéztem a dobozáról. Nem tartalmaz koffeint, tehát gyerekeknek is bátran adható. Ezen felül glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint, és nátriumszegény. Antioxidáns- és vitamintartalma igen magas. Megkóstoltam a maga pőre valóságában is (minden új alapanyagot megkóstolok), és még úgy is finom. Egy szó mint száz, csak ajánlani tudom mindenkinek!
Egy közepes tepsi karobos meggyes brownie hozzávalói:
– 37 dkg liszt (nálam 20 dkg fehér rozs, 10 dkg tk búza és 7 dkg zabpehelyliszt)
– 2 tojás
– kb 10 dkg édesítő (nálam egy kis eritrit, egy kis xilit, egy kis granulátum)
– 10 dkg sütőmargarin (60% zsírtartalmú, spóroljuk le azt a 10%-ot is :))
– 2 dl szójatej + 2 dl víz
– 5 dkg karobpor
– 4 tk. sütőpor
– kb. 2 maréknyi meggy (most fagyasztott)
– 5 dkg csokipasztilla (opcionális)
– 1/2 kk. őrölt csili
Az elkészítésről a Norasz Kitchen blogon olvashatsz!