Egészség

Így ments életet! – vicces, tanulságos videó Csuja Imrével!

Te is lehetsz életmentő, ha megnézed azt az igazán jó és ráadásul vicces videót, amiben Csuja Imre mutatja be az újraélesztés technikáját. A videót egy sikeres külföldi rövidfilm mintájára készítették. Az eredetiben Vinnie Jones magyarázza el az újraélesztés legfontosabb szabályait a Bee Gees Stayin’ Alive-jának ritmusára. Azt négymillióan látták már. Remélhetőleg a magyar változat is hasonlóan sikeres lesz.

Engedélyt adott az Országos Mentőszolgálat Alapítványának a videót készítő British Heart Foundation arra, hogy ötletüket használva elkészíthessék a magyar változatot. Utóbbiban Csuja Imre alakítja a Bee Gees-rajongó maffiózót, Pindroch Csaba pedig az “önkéntest”, akin a helyes szívmasszázs és mellkasnyomás technikáját mutatja be – írja az index.hu.

Magyarországon évente 25 000 embert ér hirtelen szívhalál. Az esetek 90 százalékában a felkészületlenség miatt senki sem próbál meg segíteni. A szájból szájba lélegeztetésre nem is lenne szükség, elég másodpercenként kétszer erősen, 5-6 cm mélyre benyomni a mellkast.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top