Nagyon szeretjük a sajtokat, bármilyen formában bármikor képesek vagyunk sajtos ételt enni – vallja bloggerünk.
“Nemrégiben gouda sajtból készítettem sajtgolyókat és expressz gyorsan elfogyott. Most kicsit újragondolva elkészítettem kétféle sajtból, szezámmaggal, egy nagyon finom mártogatóssal és házi készítésű hasábburgonyával.
Hozzávalók:
3 főre való adag:
• 30 deka gouda sajt
• 20-25 deka ementáli sajt
• kettő kisebb vagy egy nagyobb méretű tojás
• szezámmag
• egy csapott evőkanálnyi rizsliszt
• gluténmentes panírmorzsa
A mártogatóshoz:
• 4-5 evőkanál majonéz
• 3 teáskanál laktózmentes (vagy hagyományos) tejföl
• egy kisebb gerezd fokhagyma
• fél csokor friss petrezselyemzöld
• egy csepp citromlé…”
Az elkészítés menetét a Simone gasztroságai blogon olvashatod el.