Egészség

Természetes lázcsillapító: körömvirágtea

Mint számos más gyógynövényből, úgy a körömvirágból is készíthető tea. Fogyasztása számos pozitív hatással kecsegtet; gyors segítség lehet például láz esetén.

“A körömvirágot már a középkorban alkalmazták bélzavarok és májbajok esetén. Ennek a narancssárga virágú növénynek ma még mindig sokféle hatást tulajdonítanak. Virágzata a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Calendulae flos néven hivatalos drog. Élénkítő és görcsoldó, alkalmazzák asztmánál, köhögésnél, álmatlanságnál, szívdobogásnál és szorongásos állapotnál. Gyulladásgátló, antibakteriális, fertőtlenítő hatású.

Virágának forrázata megkönnyíti az emésztést, gyomorfekélyre, májgyulladásra, vértisztításra kiváló. Lázcsillapító, látásjavító is, mivel tisztítja a szemfenék ereit. Fogíny ápolására szájvízként is használják. Menstruációt elősegítő hatása azért van, mert enyhe mértékben stimulálja az ösztrogénhormon termelését. Fájdalmas menstruáció és az azt kísérő idegesség esetén is használható.”

Természetes lázcsillapító: körömvirág tea

A körömvirágtea fogyasztása: 1 teáskanál körömvirágot öntsünk le 2,5 dl forrásban lévő vízzel, lefedve hagyjuk ázni 5-10 percig. Ezután szűrjük le. Javasolt adagja napi 2-3 csésze.

Tudj meg még többet a körömvirágteáról a Kertitörpe blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top