nlc.hu
Egészség
Mit tegyek, ha állandóan csak felfázom?

Mit tegyek, ha állandóan csak felfázom?

Felfázás? Húgyúti fertőzés? Fájdalmas, kellemetlen érzés? Ez van minden ősszel és télen, és már nagyon unod? Ne ess pánikba! A tőzegáfonya most valódi megoldást jelenthet.
Mit tegyek, ha állandóan csak felfázom?

Abban minden urológus megegyezik, hogy a nőket sokkal inkább érinti a felfázás és a húgyúti fertőzések, mint a férfiakat, aminek anatómiai oka van. A nők húgycsöve rövid, ezért a hüvelybemenetnél lévő kórokozók könnyen és gyorsan érnek célba. Ilyenkor aztán gyakori, sürgető vizelési ingert érzel, amit égő, csípő érzés kísér. Előfordulhat alhasi fájdalom és a vizeleted is zavarossá válhat.

A felfázás a fiatal nőket még inkább érinti. Nyáron a folyók és tavak hidegebb vize, a vizes fürdőruha vagy a hideg kövön mezítláb járkálás jelentik a fő veszélyforrást, míg télen szimplán csak a hideg idő. A szexuális aktusok is veszélyt jelenthetnek. Erélyesebb behatolás során ugyanis a bőr normál flórájához tartozó baktériumok a rövid húgycsövön keresztül felpréselődnek a húgyutakba, majd ott fertőzést okoznak. Nagyon fontos tehát a személyi higiénia betartása, például a minden szexuális aktus vagy székelés utáni altesti mosakodással, az aktus utáni vizeléssel és folyadékfogyasztással pedig meggyorsul a baktériumok kiürülése. A felfázás könnyebben kialakulhat terhesség alatt vagy menopauzában lévő nőknél is.

Mit tegyek, ha állandóan csak felfázom?

A valódi megoldást a megelőzés jelentheti. Az amerikai tőzegáfonya-kivonat szedése kifejezetten hatásos a felfázás és a húgyúti fertőzések ellen. Meggátolja a baktériumok áttelepedését a húgyutakba. Az antibiotikumok hatására a húgyúti fertőzések kórokozói ellenállóbbakká válnak, visszatérő fertőzéseket okozhatnak. A Walurinal Medical gyógyászati segédeszköz hatására nem fejlődik ki a kórokozókban ellenállás, és ezen hatás révén együttműködés alakul ki az antibiotikumokkal.

További információk!

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót,

vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top