Egészség

Már több mint tízezer áldozata van az ebolának

Borzasztóan magas az ebola áldozatainak száma, az érintett afrikai országok remélik, hogy április közepéig legyőzhetik az egy éve tomboló járványt.

A járvány kitörése, vagyis 2014 eleje óta a nyugat-afrikai Libériában 9343-an fertőződtek meg a halálos vírussal, s közülük rengeteg, 4162 beteg vesztette életét a kór miatt.

Az ugyancsak nyugat-afrikai Sierra Leone területén 11677 ebolás esetet regisztráltak, közülük 3655-en haltak meg az ebolajárvány következtében. A szomszédos Guinea területén 3330-an fertőződtek meg a vírussal, és közülük 2187 ember veszett oda a betegségben.

A vérzéses láz elérte Szenegál, Nigéria és Mali területét is, ott azonban sikeresen megállították a járvány terjedését.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a riasztó adatok ellenére folytatódott a járvány visszaesése: a múlt héten 116 új ebolás esetet regisztráltak, azt megelőző héten az új fertőzések száma még 132 volt. Sőt, előző héten Libériában egyáltalán nem jegyeztek fel új megbetegedést. Guineában és Sierra Leonéban az újonnan regisztrált ebolás eseteket a fővárosok, Conakry és Freetown környékéről jelentették.

Február közepén a három nyugat-afrikai ország vezetője úgy nyilatkozott, megalapozottan remélik azt, hogy április közepéig legyőzhetik az egy évvel ezelőtt kitört járványt. A WHO adatai szerint jelenleg 24 350 embert kezelnek ebolás megbetegedés miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top