Egészség

Epilepsziás hírességek

Az epilepsziát a zsenik és a hadvezérek betegségeként tartották számon a régi időkben, az ókorban pedig egyenesen szent állapotnak tekintették az epileptikus rohamot. Még ma is félve beszélünk erről az idegrendszeri rendellenességről, pedig számtalan kiváló képességű történelmi figura és nagyszerű művész élt és él ma is teljes és termékeny életet epilepsziával. Napjaink modern gyógyszereinek és terápiáinak köszönhetően az alábbi művészek például már tünetmentesen élhetnek, és tehetségüket zavartalanul szentelhetik az alkotómunkának.

Szókratész, Nagy Sándor, Paganini, Luther Márton, Hemingway, Hannibál, Pitagorasz, Dosztojevszkij, Richard Burton, Arisztotelész, Theodore Roosevelt, Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Agatha Christie, Charles Dickens, Napóleon, Julius Caesar, Sir Isaac Newton, Alfred Nobel, Van Gogh… Még hosszan lehetne folytatni azoknak a kiemelkedő egyéniségeknek a sorát, akik epilepsziás betegként alkottak maradandó tudományos és művészeti értékeket vagy éppen romboltak le, vagy építettek fel országokat. Ma is számos híresség, kiváló alkotóművész él köztünk, akiről nem is sejtenénk, hogy ezzel a betegséggel küzd.

Megnézem
Összes kép (1)

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top