Az időhiány miatt háttérbe szorul az egészséges táplálkozás, és szívesebben leülünk egy gyorsétteremben, olajban tocsogó kajákat enni, mert így nem kell pepecselni a konyhában. Az energiát adó gyümölcs és zöldség helyett inkább üres kalóriákat viszünk be, cukor, fehér liszt és finomított szénhidrát formájában. Mindemellett fel sem tűnik, hogy alig ittunk – az energiaitalon, kávén és kólán kívül –, ami a vérkeringés lassulásához vezet. És lassúbb keringés, ergo kevesebb energia.
Íme három tipp, hogyan fokozhatjuk az energiaszintünket anélkül, hogy mesterséges anyagokat vinnénk be a szervezetünkbe:
Magnézium
A magnézium felgyorsítja az energiatermelő folyamatokat, amihez nem csak táplálékkiegészítő formájában juthatunk. Az olajos magvak – mint például a mandula és a mogyoró –, a fokhagyma, a petrezselyem mind jó magnéziumforrások. Erre nem árt odafigyelni, mert ha nincs elég magnézium a szervezetben, akkor ingerlékenység, fáradékonyság léphet fel.
Zöldség, gyümölcs
Együnk minél több színes zöldséget vagy gyümölcsöt, és nemcsak a látvány kedvéért; a más-más színű gyümölcsnek/zöldségnek különböző az antioxidáns-tartalma is. Az antioxidánsokon kívül a folyadék- és rosttartalmuk miatt is vitalizál. A banán egy tökéletes választás, hisz egyszerű és összetett szénhidrátokat is tartalmaz, ezért hosszú időre energiát biztosít számunkra.
Hogy mit tehetsz még? A harmadik tippet a Mi életmódunk blogon találod!