Egészség

5 mélyen megható film, amit mindenképp látnod kell

5 filmet ajánlunk, amelyet a legtöbben nem bírunk ki könnyek nélkül – és szerencsére nem is kell. Legjobb, ha rögtön egy nagy csomag zsebkendővel, például az új, visszazárható 100 darabos Ooops!-szal ültök le a tévé elé.
5 mélyen megható film, amit mindenképp látnod kell

1.    Szerelmünk lapjai
Egy életen át tartó szerelem története elevenedik fel előttünk, amelynek a társadalmi különbségek miatt többször vége szakad, majd újra és újra fellángol. Ha tudni szeretnétek, hogyan lehet egy happy end egyszerre szívbe markoló is, ne hagyjátok ki ezt a filmet!

2.    Marley meg Én
“Egy kutyát nem érdekel, hogy gazdag vagy szegény vagy. Add neki a szíved, és ő is neked adja az övét” – foglalják össze találóan a trailerben a tündéri, életre való labrador történetét, akit John (Owen Wilson) és Jennifer (Jennifer Aniston) azért fogadnak magukhoz, hogy tapasztalatot szerezzenek a gondoskodásban a gyermekvállalás előtt.

3.    Csillagainkban a hiba
Magával ragadó történet két rákbeteg tinédzserről, akik közt egy önsegítő csoportban szövődik különös szerelem. Az eddig ismeretlen érzelmek felfedezése nemcsak a fiatal pár utolsó napjait szépíti meg, hanem a nézőket is elgondolkoztatja az élet igazi értékeiről.

5 mélyen megható film, amit mindenképp látnod kell

4.    Gran Torino
Valószínűleg nem sokáig kell győzködnünk a párunkat, ha meg szeretnénk nézni ezt a filmet, és nem csak azért, mert egy 1972-es, formás amerikai Fordról nevezték el. Clint Eastwood utolsó színészi alakításában egy megkeseredett háborús veteránt alakít, akinek egy véletlen fenekestül felforgatja az életét…

5.    Fel! animációs film
Mr. Fredricksennek felesége halála után már semmi öröme nincs a világon. A morcos öregembert mégis szívünkbe zárjuk, mikor lepereg előttünk életének torokszorító filmje: a gyermekkori szerelemből boldog, de gyermektelen házasság bontakozik ki, majd társa betegsége után egyedül marad az öreg. Gonosz befektetők megszerzik a telkét, és már majdnem elviszik az idősek otthonába, amikor temérdek léggömb segítségével a levegőbe emeli házát, és elindul egy régen dédelgetett álomutazásra – amelyre egy potyautas is elkíséri.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top