Hozzávalók:
Tészta:
- 0,8 dl langyos tej
- 1 kk cukor
- ½ cs száraz élesztő
- 10 dkg rozsliszt (teljes kiőrlésű is lehet)
- 18 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 2 tk só
- frissen őrölt bors, ízlés szerint
- 1 tk szárított oregánó
- 1 késhegynyi sütőpor
- 1 ek őrölt lenmag (elhagyható)
- 13 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- 8 dkg reszelt sajt (nálam ementáli, de lehet trappista, vagy ami éppen megtalálható otthon és nem sajnáljuk)
- ¾ kispohárnyi tejföl
Kenéshez:
- a maradék tojásfehérje, enyhén felverve
- vegyes magok (én szezámmagot, lenmagot és napraforgómagot használtam) megpirítva
Az elkészítésről a Brioche blogon olvashatsz!