Egészség

Sokmagvas tönköly-rozs pogácsa

Finom, egészséges és tápláló. Fogyaszthatjuk reggelire, de csomagolhatjuk tízóraira az apróságoknak, vagy ahogy mostanában érdemes fogyasztani… kockás-lepedőn egy könnyed fehérbor kísértében, a csodásan éledő természetben, mondjuk egy piknik alkalmával.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 0,8 dl langyos tej
  • 1 kk cukor
  • ½ cs száraz élesztő
  • 10 dkg rozsliszt (teljes kiőrlésű is lehet)
  • 18 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 2 tk só
  • frissen őrölt bors, ízlés szerint
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 ek őrölt lenmag (elhagyható)
  • 13 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • 8 dkg reszelt sajt (nálam ementáli, de lehet trappista, vagy ami éppen megtalálható otthon és nem sajnáljuk)
  • ¾ kispohárnyi tejföl

Kenéshez:

  • a maradék tojásfehérje, enyhén felverve
  • vegyes magok (én szezámmagot, lenmagot és napraforgómagot használtam) megpirítva

Az elkészítésről a Brioche blogon olvashatsz!

Sokmagvas tönköly rozspogácsa
Sokmagvas tönköly rozspogácsa

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top