Egészség

Árpafűpor – egy teáskanálnyi esély a jó közérzethez

Javítanál a közérzeteden? Egészségesebben táplálkoznál? Nem muszáj egyből drasztikus változásokat hoznod. Első lépésnek tökéletes lehet az árpafűpor!

Ha jelenleg nem tudod megváltoztatni a táplálkozásod minden rossz elemét, hát nem tudod. Ez nem azt jelenti, hogy akkor mondj is le az egészségről, a kiegyensúlyozottságról. Építs be apró változásokat! Kezdd el egy olyan táplálékkal, ami sokat ad. Ismerkedj meg az árpafűporral, melyből napi 1 teáskanállal kell beszorítanod az étkezésedbe. Íze miatt kénytelen leszel további egészséges lépéseket tenni, úgymint egy almát, narancsot is elfogyasztani mellé. Adj egy esélyt magadnak! Adj esélyt szervezetednek, hogy jó kedvű és kiegyensúlyozott érzések és gondolatok költözhessenek újra beléd.

Árpafűpor - egy teáskanálnyi esély a jó közérzethez

Könnyen emészthető, szupertápláló

Az árpa magvai gyakori élelmiszerként szolgálnak, különböző ételekhez használják őket, de a belőlük nőtt árpafű még táplálóbb. Fiatal zöld levelek nőnek az árpaszemekből és ez a folyamat során egyszerűbb formába alakítja a tápanyagokat. Az árpafűnek van egy optimális magassága, amikor a legtöbb tápanyagot tartalmazza. Az árpafüvet betakarítják, mielőtt elérné a 30 centimétert, mivel ebben az időben sok klorofillt, vitaminokat, ásványi anyagokat és más tápanyagot tartalmaz.

Árpafűpor - egy teáskanálnyi esély a jó közérzethez

Rost, klorofill, glutén nélkül

Az árpaszemekkel ellentétben az árpafű klorofillt tartalmaz, ami a zöld színét okozza, míg az ásványianyag- és vitamintartalma úgyszintén növekedik a csírázás és a növekedés során. Az árpafűpor gazdag rost- és klorofillforrás.

Árpafűpor - egy teáskanálnyi esély a jó közérzethez

A klorofill fontos lenne testünknek. Tisztítja, védi, és segíti működését. A gyulladás csökkentésében aktívan részt vesz. Mi azonban hajlamosak lehetünk a modern táplálkozás során kifelejteni étrendünkből a természet zöld színű táplálékait. Az árpafű, az árpaszemekkel ellentétben, gluténmentes. A csirázás során a glutén aminosavakra bomlik. Tehát az árpafűpor alkalmas a gluténérzékeny emberek számára is.

Tudj meg még többet a Zöldéletmód blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top