Egészség

Sokkoló videóban kér segítséget az anorexiás nő

A 37 éves, súlyosan anorexiás nő súlya alig éri el a 18 kilót. A legtöbb kórház nem is vállalja a kezelését. Megrázó videoüzenetben kért segítséget.

A dél-karolinai nő egykor színésznőként dolgozott. Talpraesett nő volt, aki mindig egyedül oldotta meg a problémáit, ám most segítségre van szüksége. A saját megszállottsága rabjává vált és egyedül nem képes úrrá lenni a súlyos anorexián. Alig 18 kiló, önállóan már járni sem bír, a férje egész napos ápolására szorul.

Az Egyesült Államokban mindössze egyetlen olyan egészségügyi intézmény van, ami vállalná a gyógykezelését, mert annyira súlyos az állapota. A házaspárnak azonban nincs hozzá elég pénze. Rachael a videója végén egy GoFundMe oldalra tereli a nézőket, ahol a kezelésére gyűjti a pénzt. Ez a lépés nehéz lehetett számára, hiszen mint elmondta, nem szeret és nem szokott segítséget kérni, de most érzi, támogatás nélkül nincs esélye, hogy tovább élhessen.

A Rachaelhöz hasonló anorexiás betegek gyógykezelése komoly kockázatokkal jár: a terápia során az éhező szervezetet fokozatosan tápanyaggal töltik fel, azonban ha a tempó nem megfelelő, kóros folyamatokat indíthat be az anyagcserében, ami akár a beteg életét is veszélybe sodorhatja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top