Egészség

Strandszezon: hátkímélő hasizomgyakorlatok otthonra

Következzen néhány rendkívül hatásos hasizomgyakorlat, amiket végezve nemcsak a hasfalad lesz erős, de az egész törzsed, sőt a karjaid is!

Plank fitball-labdán

A gyakorlat a hagyományos plank egyik lehetséges nehezítése. Az instabil felület fokozott izomaktivitásra késztet, miközben a tenyereiden támaszkodsz. Figyelj arra, hogy a hasadat végig feszesen tartsd, ne engedd be a medencédet egy pillanatra sem.

Strandszezon: hátkímélő hasizom gyakorlatok otthonra

Lebegő ülés

A gyakorlat során a lábak legyenek nyújtva, a derék és a hát legyen egyenes. Ez a statikus hasizomgyakorlat remekül megdolgoztatja az egész törzsedet, de ezen kívül a combizmaid is keményen dolgoznak a gravitációval szemben. Ez a gyakorlat megfelelő hajlékonyságot követel, a deréktól, a hátsó combtól és a vádlitól.

Strandszezon: hátkímélő hasizom gyakorlatok otthonra

Mérlegpóz

Ez egy elég nehéz, ám rendkívül jó hasizomgyakorlat. Törökülésben ülve próbáld elemelni magadat a talajtól, majd tartsd ki a pózt. A hasadon kívül keményen dolgozik a karod, a mellizmod és még a lábaid is. Ne felejts el a záróizmokra ráfeszíteni, amíg tartod magadat.

Strandszezon: hátkímélő hasizom gyakorlatok otthonra

Folytatás a Személyi edző blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top