Egészség

Ezek segíthetnek gyomorégés ellen

Hiszitek vagy sem, nekem sosem volt gyomorégésem, sosem volt gyomorsavam a terhesség előtt. De sajnos a megnövekedett mennyiségű gyomorsav a terhesség egyik kellemetlen velejárója. Veszélytelen, de kellemetlen. Így tehetsz ellene:

Ahogy a terhesség halad a vége felé, úgy egyre kellemetlenebbé válhat, hiszen a méh növekedése az alsó bordákra is nyomást gyakorol, és a gyomrot teljesen kimozdítja az eredeti helyéből.

  • Ami nekem bevált, az a hideg tej. Általában az éjszaka közepén van több gyomorsavam, akkor felkelek, megiszom egy pohár hideg tejet, és elmúlik. Anyukám hányinger ellen is ajánlotta a hideg tejet, mert neki segít, nálam már nem válik be. Olvastam, hogy ez csak átmenetileg segít, meg hogy utána még több sava lesz az embernek. Hát én ezt nem tapasztaltam, nekem rosszabb sosem lett tőle, és általában napokig segített. Ha valakinek mégsem jönne be önmagában a tej, az esetleg kipróbálhatja úgy, hogy eszik hozzá egy kis kekszet.
  • Vannak még különféle gyomortea keverékek, amiket gyógyszertárban lehet kapni, bár ezeket én nem próbáltam, illetve a burgonya és a káposzta leve is hatásos lehet. 

Mit tehetünk még? Folytatás a Write from heart blogon!

Ezek segíthetnek gyomorégés ellen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top