A nagyipari tejkészítményekről nem lehet sok jót mondani. Akit részletesebben is érdekel, a tudatos vásárló oldalon komoly termékteszt olvasható. Egy mondatban: értéktelen, mesterséges anyagok, cukor, aroma és tartósítószer. (Van persze egészségesebb termék is, kézműves- vagy biotermékekből.)
Tehát az észérvekre hallgatva nem nagy áldozat lemondani ezekről a készítményekről, mi van azonban az élvezettel? Az én egyik csodafegyverem a tápióka.
A tápióka jó, mert
- gluténmentes,
- semleges ízű, variálható,
- könnyű elkészíteni,
- jól emészthető.
Bármilyen puding elkészíthető a tápiókagyöngyökből, tej vagy növényi tej hozzáadásával.
Bloggerünk almás tápiókapudingot készített narancshéjporral és fahéjvirággal. A receptet a Bűnözz büntetlenül blogon találod!