Egészség

Felfázok a szextől – hogyan lehetséges ez?

Azért a kellemetlen betegségért, amit legtöbben felfázásnak hívnak, a legritkább esetekben okolható a hideg – pedig a nevéből a legtöbben tévesen erre következtetnek. Az igazság az, hogy egy piszkos WC-ülőke, a személyi higiénia hiánya vagy a menstruáció előtti alacsony ösztrogénszint is sokkal inkább felelős érte. Sőt még a túlzásba vitt szex is!

Valószínűleg inkább forró élményekre vágyik az, aki sokat szexel, és nem felfázásra. Pedig a gyakori és intenzív szex az egyik oka lehet ennek a betegségnek, amit a helyes megnevezés kedvéért hívjunk inkább hólyaghurutnak. Sajnos a tüneteit a legtöbb nő jól ismeri, hiszen 20 és 40 év között minden harmadik megtapasztalja ezeket: a gyakori vizelési ingert, a szúrós, csípős érzést pisilés közben (ilyenkor kevesebb, sötétebb és rossz szagú is a vizelet), súlyosabb esetben pedig azt, hogy ezek a tünetek rendszeresen visszatérnek fájdalmas hasi görcsökkel, vesebántalmakkal és véres vizelettel kiegészülve.

Mindezekért a szenvedésekért elsősorban az E. coli (Escherichia coli) baktériumot okolhatjuk, amely minden ember bélrendszerében megtalálható, és amíg ott marad, általában nem is okoz nagyobb bajt – az egészséges szervezet ugyanis egyensúlyban tudja tartani különféle védelmi mechanizmusaival ennek a kórokozónak az elszaporodását.

Felfázok a szextől – hogyan lehetséges ez?

A gond akkor kezdődik, ha a végbélnyílást elhagyva a baktérium bekerül a húgycsőbe. Erre ráadásul a nőknél jóval nagyobb az esély, mint a férfiaknál, hiszen e két testtáj náluk közelebb található egymáshoz. Egy önfeledt, intenzív szexuális aktus alatt pedig megsokszorozódik annak esélye, hogy ezek a baktériumok átvándoroljanak a húgyvezetékhez. Ha valaki nem értené, mire célzunk, az üsse fel a Káma-szútrát, és keressen rá, hogy hányféleképpen lehet egy női testet elkényeztetni.

Ha egyszer már eljutott valaki a hólyaghurut súlyosabb stádiumába (véres vizelet, görcsös alhasi fájdalmak), akkor jó esélye van rá, hogy egy kiadós szex után újra és újra megjelennek nála a “felfázásos tünetek” még akkor is, ha a legutolsó alkalommal nem is kerültek újabb E. coli baktériumok. A bacilusok ugyanis megtelepednek a hólyagban, a hólyagnyálkahártyához tapadnak, és alhasi vérbőség esetén újra elszaporodnak és támadásba lendülnek, ami hatására újra megjelenik a gyulladás és a vele járó számos kellemetlen tünet. Alhasi vérbőséget pedig kiválóan elő lehet időzni egy kis erotikus játékkal és hosszú, heves erotikus aktusokkal.

Ha tehát szex után gyakran jelentkezik nálad “felfázás”, az azt jelenti, hogy mindenképpen orvosi kezelésre lesz szükséged, mert maguktól már nem fognak távozni a megtelepedett baktériumok a szervezetedből.

A felfokozott szexuális élet egyébként más okból is növelheti a hólyaghurut kockázatát: sok nő használ ugyanis különféle fogamzásgátló habokat és zseléket, s ezek miatt megváltozik a hüvely és a női szeméremtest “kémiája”: az egészséges, lúgos környezet elsavasodik, és ebben már jóval kevesebb lactobacillus képes megélni – márpedig ezek a jótékony baktériumok nagyon sokat tesznek a vagina ellenálló képességéért: többek között az E. coli baktériumokkal is felveszik a harcot.

A kiújuló gyulladást egyébként nem csak a szex idézheti elő, hanem más intenzív hideg- és hőhatások, hiszen ezek mind vérbőséget okozhatnak az alhas tájékán: így például a hideg, vizes fürdőruha, a forró fürdő is. De akármi szóba jöhet, ami ezen a testtájon vérbőséget okoz, akár még egy szexi, erotikus hastánc is.

szponzorált cikk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top