Egészség

5 megdönthetetlen érv a munkahelyi kávészünet mellett

A legtöbb irodai környezetben a vezetőség nem nézi jó szemmel a kávészüneten lébecoló beosztottak látszólag informális tevékenységét. Úgy gondolják, hogy a munkaidőt a kollégáknak inkább munkával kellene tölteniük teakonyhai cseverészés helyett.

Nem is beszélve a mosogatásról, mint konfliktusok örök potenciális forrásáról, és a pletykálkodásról, amely az íróasztal mögül felállva óhatatlanul is azonnal belopózik a főnök előtt gondosan becsukott ajtó kávé felőli oldalán…

Mielőtt még azzal vádolnánk kedves beosztottjainkat, hogy a teakonyhában lógatják a lábukat, a munka pedig nem halad, először is adjunk hálát, hogy nem dohányozni járnak, amelyet bizony napi 2 helyett óránként ismételnének meg! Ennél bizonyára jobban járunk a kávéval. Ezután gondoljuk át, vajon tiltások helyett hogyan tudnánk integrálni a kávészünet pozitív hatásait a vállalati kultúrába úgy, hogy az épülésére szolgáljon a kollégák közötti szakmai és informális kapcsolatoknak, éppúgy, mint a feladatok elvégzésének. Elgondolkodtunk-e már azon, hogy vajon mire is lehet jó a gyakorlatilag amúgy is betilthatatlan munkahelyi kávészünet? Megkísérlem összeszedni!

Olvasd tovább a cikket, kattints a Gyeva Cafeblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top