Egészség

Veszélyes teákat vontak ki a forgalomból – ne idd ezeket!

Lecsapott a Nébih. Ezeket a filtereseket ne vedd, mert a tea szennatartalma veszélyezteti az egészséget.

Magas szennatartalom miatt filteres gyógyteát vontak ki a kereskedelmi forgalomból 15 európai uniós tagállamban, köztük Magyarországon is. A thaiföldi eredetű szennatartalmú terméket Ranong márkajelzéssel, háromféle variációban (alma, krizantém, zöld tea) egy holland nagykereskedőn keresztül hozták forgalomba a tagállamokban.

Ezeket a teákat ne idd!

Az érintett termékeket (Ranong Herbal Infusion Green tea, Ranong Herbal Infusion Chrysanthemum és Ranong Herbal Infusion Appel tea) a fogyasztók visszavihetik a vásárlás helyére.

Hasmenést okozhatnak az érintett termékek
Hasmenést (is) okozhatnak az érintett termékek

A szenna növény hatóanyagának értéke – amelyet a dán hatóság mért a teakeverékben – többszörösen meghaladja az emberi egészséget veszélyeztető mennyiséget. A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy akár üzletben, akár webáruházon keresztül vásároltak az érintett termékből, azt ne fogyasszák.

Szenna: tudtad ezt?

A szenna egyébként Indiában, Arábiában élő, 1-1,5 m magas növény, a cserje megszárított levelét és termését gyógyászati célokra alkalmazzák, hatóanyagainak köszönhetően erős hashajtóként használják.

Szárítva van a teakeverékekben
Szárítva van a teakeverékekben

Olvasd még el ezt is a teákról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top