Mi van benne?
- zabpehely
Az egyik legkomplexebb energia- és tápanyagforrás,kiváló kálium-, kalcium-, vas-, foszfor-, cink- és magnéziumforrás, és magas az E- és B-vitamin-tartalma. Könnyen emészthető, gyorsítja az anyagcserét, regenerálja az idegeket, nyugtatja a gyomrot, lúgosító és gyulladásgátló hatású.
tej (2,8-as) helyettesíthető mandulatejjel - őszibarack
- sárgabarackmag-olaj
Jól felszívódó A-vitamint tartalmú, tisztítja az érfalakat, megkönnyíti a visszeres panaszokat. - barna kölesliszt
Nagy arányban tartalmaz kovasavat, magnéziumot, foszfort, vasat, kálciumot, cinket stb. Különösen gazdag a B-vitaminok csoportjában( B1, B2, B6, B17) - útifűmaghéj-őrlemény
A rostbevitel növelését segíti.
Hozzávalók:
- 1 bögre (2,5 decis) zabpehely
- 2 bögre tej
- 2 ek. barna cukor
- 1 kk. fahéj
- 1 őszibarack
- 1 kk. kókuszreszelék
- 1 mk. sárgabarackmag-olaj (tálanként)
- 1 mk. útifűmag-őrlemény (tálanként)
- 1 mk. barna kölesliszt (tálanként)
Az elkészítésről a Mamalade blogon olvashatsz!