Egészség

Még több orvos hagyta el az országot

Az egészségügyi dolgozók közül elsősorban a fiatalok mennek külföldre. Egyre több háziorvos, valamint csecsemő- és gyermekgyógyász próbál más országban elhelyezkedni.

Folytatódott az egészségügyi dolgozók elvándorlása Magyarországról. Június végéig 912, külföldi munkavégzéshez szükséges hatósági bizonyítványt állítottak ki a dolgozóknak – írja a Világgazdaság az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) adataira hivatkozva.

Orvoselvándorlás: Anglia a fő irány

A legtöbben, 229-en az Egyesült Királyságba, 220-an Németországba készültek. Száznál többen jelölték meg célországként Ausztriát, és sokan terveztek írországi, svájci és svédországi munkavállalást.

Továbbra is a fiatalok mennek külföldre: a 25-29 éves korosztályból 199-en, a 30-34 év közöttiek közül 192-en adtak be kérelmet. Elsősorban a belgyógyászok, a sebészek és az aneszteziológusok, de több háziorvos, valamint csecsemő- és gyermekgyógyász próbált külföldön elhelyezkedni.

Dübörög az orvoselvándorlás
Továbbra is dübörög az orvoselvándorlás

Olvass még az orvoselvándorlásról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top