nlc.hu
Egészség
Már megszületett az első olyan ember, aki 135 éves koráig fog élni

Már megszületett az első olyan ember, aki 135 éves koráig fog élni

Egy dán professzor szerint itt lenne az ideje átértékelni az időskorral kapcsolatos elképzeléseinket, mivel a várható emberi élettartam belátható időn belül 100 év fölé emelkedhet.

Már megszületett az első olyan ember, aki 135 éves koráig fog élni – véli Rudi Westendorp, a koppenhágai egyetem professzora. A szakember szerint elsősorban a gondolkodásmódunk akadályoz meg abban, hogy alkalmazkodjunk az emberi élettartam várható növekedéséhez.

A professzor úgy véli, elavultak azok a beidegződések, melyek az időskorral, a nyugdíjjal vagy épp azzal kapcsolatban élnek, hogy az emberi test mit bír és mit nem bír el. Ezek még a múlt században alakultak ki, amikor a várható élettartam jóval alacsonyabb volt a mostaninál, éppen ezért ideje lenne túllépni rajtuk. A társadalomnak fel kell készülnie arra, hogy hamarosan egyáltalán nem lesz ritka a 100 év feletti élettartam, és meg kell tanulni kihasználni az ebből származó előnyöket.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top