Egészség

Egészséges ételek, amiket rosszul eszünk

Megmondjuk, mit csinálsz rosszul.

Gondold újra az ételkészítési szokásaidat!

Mert hiába egészséges egy étel, ha a sütés vagy főzés során eltávolítjuk belőle az értékes tápanyagokat.

Egészséges ételek, amiket rosszul eszünk

Édeskrumpli

Magas az A-vitamin-tartalma, és tele van antioxidánsokkal. Azonban sültkrumplinak nem ajánlatos fogyasztani, mert sok zsírt és kalóriát szívhat magában a sütés során. Ne is főzzük meg, inkább pároljuk.

Mogyoróvaj
A mogyoróvaj tökéletes forrása a fehérjéknek, és szuper edzés előtti étel. A mogyoróvaj elvileg csak a mogyoró összetörésével készül, de sok bolti mogyoróvajhoz cukrot vagy hidrogénezett növényi olajokat tesznek. Ezért mielőtt megvennéd, nézd meg az összetevők listáját, és csak akkor vedd meg, ha nem tartalmaz semmi ilyesmit.

Bab
A babban rengeteg fehérje és rost van, ezért nagyon jó tápanyagforrás. Kivéve, ha konzerv formában veszed. A konzervdobozokban sok a BPA, ami beleoldódhat a bennük található ételbe. A BPA rákkeltő, szívbetegséget okozhat, valamint a korai pubertásért is felelős. Válassz inkább szárazbabot vagy BPA-mentes dobozost.

Aszalt gyümölcs
Viszonylag egészséges nassolnivalónak tűnik, de sok aszalt gyümölcs hozzáadott cukrot is tartalmaz. Ezért nézd meg az összetevői listáját, aztán egy idő után már ránézésre is meg tudod mondani, hogy van-e benne pluszcukor.

Alma
Tökéletes uzsonna lehet az alma, de csak akkor, ha nem sérült a héja. Ugyanis ha sérült, lehet, hogy már el is kezdett rothadni vagy penészesedni belülről.

Brokkoli
A brokkoli minden tápanyagát elvesztheti, ha főzés közben felforraljuk. Inkább gőzöld, vagy edd nyersen. A brokkoli akkor a legfrissebb, ha fényes zöld a szára.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top