Csukamájolaj
100 ml csukamájolajban 250 mikrogramm D-vitamint tartalmaz, ami bőven fedezi a napi szükségletet. Rakd a Pestóba, és öntsd tésztára.
Tőkehalmáj
Megveheted konzerves verzióban, és eheted akár szendvicskrémnek kikeverve.
Hering
Füstölt verzióban, konzervdobozban is megveheted, nagyon jó D-vitamin-forrás.
Szardínia
Tele van D-vitaminnal, és nemcsak konzervben veheted, hanem a halasnál frissen is, csak grillezd meg és eheted.
Lazac
Salátában a legfinomabb, de figyelj arra, hogy élénk pirosas legyen a húsa, akkor friss.
Étcsoki
Igen, a csokiban is van, de figyelj, minél keserűbb, annál több benne a D-vitamin.
Tejpor
A tejpor koncentráltabb, mint a tej, ezért több benne a D-vitamin, mint folyékony társában.
Tojás
De csak a sárgájában. Próbáld meg ne túl keményre főzni, mert az károsíthatja a D-vitamint.
Svájci sajt
Ha nassolni vágysz, válassz sajtot! Jobban jársz vele, mint a chipsszel.
Borjúsült
Húsevőknek kifejezetten ajánlott!
Cappicola
Igazi olasz felvágott, ha jót akarsz, ebből készítsd el a szendvicsed.
Vaj
Jó hír a margarin ellenségeinek, a vajban több a D-vitamin, mint a margarinban.
Camembert
Végre egy jó indok, hogy gyakrabban ehess rántott sajtot.
Véres hurka
És nemcsak D-vitaminban, de vasban is nagyon gazdag, jó választás a disznótor után.
Forrás: MSN.com