Egészség

Mutasd a nyelved! Megmondjuk, beteg vagy-e

Nézd meg a nyelved a tükörben, és válaszd ki, melyikre hasonlít legjobban a képen láthatók közül.

 

Milyen a nyelved? megmondjuk beteg vagy-e

Ha az elsőre hasonlít, akkor örülhetsz, az a normális.

Ha a másodikra, fognyomok a szélén, a közepén plakk, elől piros pöttyök, akkor fáradtság kínoz, étvágytalanság, izzadás, túl sokat gondolkodsz és aggódsz.

Ha a harmadikra, elöl vörös, a felületén sárga elszíneződés, akkor meleged van, szomjas vagy, és bőrproblémák kínozhatnak.

Ha a negyedikre, duzzadt a nyelved, fehér, zsíros lepedék van rajta, az gyomorbántalmakra figyelmeztet, puffadásra, nehéznek és letargikusnak érzed magad.

Ha az ötödikre, lila nyelv, fekete pöttyökkel, valószínűleg hidegek a végtagjaid, gyakran kínoz fejfájás és mellkasi fájdalom, fájnak a lábaid, és a vénáid sincsenek a legjobb állapotban.

Ha a hatodikra, piros a nyelved vége, és vékony fehér réteg van rajta, stresszes vagy, lehet, hogy rosszkedvű, depressziós, nem vagy érzelmileg stabil.

Ha a hetedikre, vörös nyelv, sárga zsíros plakkal, az bőrporblémákra utal, húgyúti fertőzésre, mérges vagy, és nem érzed jól magad a bőrödben.

Ha a nyolcadikra, duzzadt nyelv, vékony fehér elszíneződéssel, könnyen megfázol, mindig melegre vágysz, hátfájdalom kínoz, és néha bepánikolsz.

Ha a kilencedikre, piros nyelv repedésekkel, akkor álmatlanság kínoz, csönghet a füled, és a menstruációd sincs rendben.

Ha a tizedikre, sápadt nyelv, elszíneződés nélkül, az vérszegénységre utal, gyakran reszketsz, nem túl jó a memóriád, női problémáid vannak, álmatlanság kínoz és fáradtság.

Forrás: Buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top