A megfázás és az influenza hasonló tünetekkel jár, és majdnem ugyanazokra a kezelésekre reagálnak.
De mi történik, ha mégis rosszabbodik az állapotod? Lehet, hogy rossz ételeket, italokat fogyasztasz, azoktól nem tudsz meggyógyulni.
Íme négy olyan étel, amelyektől felerősödnek a tünetek
1. Üdítő, gyümölcslé, cukros italok
Minden cukros üdítő ront a gyulladásos betegségeken, ezért ha lehet, ne igyál ilyeneket, ha megfáztál.
2. Tejtermékek
A tej képes váladékot termelni a torokban, amitől fokozódik a torokfájás és az orrfolyás, ezért betegen, ha lehet, hanyagoljuk a fogyasztását.
3. Alkohol
Az nem igaz, hogy a pálinka kiűzi a bacikat, az alkohol – a cukorhoz hasonlóan – képes nagyobb kiterjedésű gyulladásokat okozni a szervezetünkben.
4. Finomított szénhidrátok
A pirítóst és a kekszet is felejtsd el, ha megfáztál, mert hasonlóan gyorsan bomlik cukorrá, mint az üdítő, és megakadályozhatja a fertőzések elleni hatékony harcot.
Ha választhatsz, inkább maradj a teljes kiőrlésű pirítósnál, a teánál, és a nagymama jótékony húslevesénél, azok nem rontják tovább a bajt. Ezzel a teszttel pedig eldöntheted, hogy megfázás vagy influenza kínoz.
Olvass tovább megfázás ellenszere témában!
- Az 5 legjobb természetes szer megfázásra
- 5 csodás teakeverék megfázásra