Egészség

4 egészséges étel, ami csökkenti a stresszt

"Eszünk örömünkben, eszünk bánatunkban" – tartja a népi igazság. És sokan akkor is esznek, ha idegesek: a stresszért cserébe csokival vagy pizzával jutalmazzák magukat. Vannak azonban a stresszt hatékonyabban csökkentő ételek, amelyek ráadásul egészségesek is.

A kényszerevés az elhízás egyik legfőbb okozója. Ha stresszesek vagyunk, úgy érezzük, megengedhetünk magunknak egy kis csokit, fagyit, hamburgert, pizzát… Valamiért ezektől reméljük az örömöt és a biztonságot, pedig egészséges ételekkel nemcsak hogy hosszabban tartó jó közérzetre, hanem karcsú vonalakra is szert tehetünk.

Leveles zöldségek

A legjobb példa a spenót, amiből a fagyasztott is megfelel. A spenót dopamint termel, ami nyugtatja az agyat, és ezáltal a hangulatunkat is stabilizálja.

Ez a 4 egészséges étel, ami csökkenti a stresszt

Pulyka

A pulykában sok triptofán van, ami a fehérjék egyik fontos eleme. Álmosító hatása mellett a boldogságszintet is növeli. Hasonló hatása van a lencsének és a tojásnak is.

Lazac

A lazac igazi szuperétel, omega-3-zsírsav-tartalma pedig kiüti a szervezetben lévő stresszhormonokat.

Ez a 4 egészséges étel, ami csökkenti a stresszt

Kesudió

A kesudió magas cinktartalma miatt a szorongás és a depresszió hatékony ellenszere.

Forrás: FOXNews

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top