Egészség

Egy amerikai veteránon hajtották végre a a világ második sikeres péniszátültetését

12 órás műtét során varrták a donor péniszét a háborús veterán testéhez – írja a BBC. Az Amerikai Egyesült Államokban ez volt az első sikeres péniszátültetés.

A fiatal férfi háborús veterán, harc közben szenvedett olyan súlyos sérüléseket, hogy elvesztette a péniszét. A donor egy szintén fiatal férfi volt, akinek a családja beleegyezett az átültetésbe. Johns Hopkins egyetem orvosai a 12 órás műtét során a fő idegeket és az ereket varrták össze.

Nagyjából 6-12 hónap mire a fiatal katona érzékelése visszatér, és élete végéig gyógyszert kell majd szednie a kilökődés ellen.

 Az orvosok szerint a férfi újra képes lesz szexelni, sőt még apa is lehet majd. A tervek szerint a kórházban még 60 veteránon hajtanak majd végre hasonló műtétet. A statisztikák szerint  a sérülést szenvedett katonák 7 százalékának sérül meg a nemi szerve, vagy veszíti el teljesen azt.

A dél-afrikai orvoscsapat
A dél-afrikai orvoscsapat

 A világ első sikeres péniszátültetését 2014-ben végezték el Dél-Afrikában. Kínában 2006-ban próbálkoztak, de a műtött férfi szervezete nem fogadta be az új szervet.

Olvass még a péniszről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top