A nagyszabású kutatásban 58 ezer nő és 41 ezer férfi vett részt, amiben megállapították, hogy ezzel az egyszerű művelettel nagyban csökkenthető a cukorbetegség kockázata.
Ez pedig nem más, mint az otthon főzés!
Eddig is logikusnak tűnt, hogy a házias ételek egészségesebbek, mint az éttermi, rendelt vagy előrecsomagolt ételek, mert sokkal kevesebb cukrot, sót, zsírt tartalmaznak. De most már ezt be is bizonyították.
A tanulmány azért megemlítette azt is, hogy kevesebb vörös húst, állati fehérjét és tojást kellene fogyasztanunk, mert azok is növelik a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Sőt ami a legmegdöbbentőbb, hogy rengeteg bizonyítékot találtak arra, hogy a növényi alapú étrend képes visszafordítani a már kialakult betegséget is.
Olvass tovább cukorbetegség témában!
- Új fejlesztésű inzulin könnyíti meg a cukorbetegek életét
- Cukorbeteg vagyok? – jelek, amikre jobb, ha odafigyelsz
- Szex és diabétesz – így hat a nemi életre a cukorbetegség