Egészség

Megtévesztette a vásárlókat az ismert fájdalomcsillapító

Ki kell vonnia a termékeit egy brit gyógyszergyárnak Ausztráliában, mert a fájdalomcsillapítókon feltüntetettek erősen félrevezetőek.

Az ausztrál bíróság kimondta, hogy a Reckitt Benckiser gyógyszergyár félrevezette a vásárlókat, ugyanis a specifikusan hátfájásra, menstruációs és migrénes fájdalmakra készített különálló termékek ugyanazt a hatást fejtik ki és összetételük is ugyanaz, mint a hétköznapi fájdalomcsillapítóké. Ráadásul a Nurofen speciális fájdalmakat enyhítő gyógyszerei kétszer annyiba kerülnek, mint a márka általános fájdalomcsillapítója. A vállalatnak három hónapja van arra, hogy visszahívja a polcokról a speciális fájdalomcsillapítókat – tudósít a HírTV.

Félrevezette a betegeket egy britt gyógyszergyár

Az ausztrál verseny- és vásárlóbizottság üzenni is szeretne az intézkedéssel. Méghozzá azt, hogy a vásárlók bíznak a (gyógyszeripari) vállalatokban, ezért az igazat kell állítaniuk a reklámokban, nem szabad visszaélniük a vásárlók bizalmával és félrevezetniük őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top