Egészség

Siker a magyar orvostanhallgatók anatómiaiatlasz-applikációja

Fiatal, magyar orvostanhallgatók online anatómiai atlaszt készítettek idén év elején, ami már a Play Áruházban is sikeresen elérhető. Az applikáció nemrég az Invitel versenyén az InnoApps Díjat is elnyerte.

Az egyik fejlesztővel, Regéczy Zoltánnal volt szerencsém beszélgetni.

Bouvet: Egy újszülöttnek megfelelő a hozzáértésem pl. applikációk témakörben. Én speciel az okostelefont is csak telefonálni használom, már az sms is kifog rajtam, és visszasírom a régi, háromezer forintos nyomógombos nyomógombosomat. Úgyhogy első körben beszéljünk arról, hogy mi a répa ez a dolog, amit megalkottatok. Miért hasznos, miért jó, hogyan jött az ötlet, kik vettek részt a projektben, esetleg kik ők – apró bemutatással.

Magyar orvostanhallgatók online anatómiai atlasszal: úton a siker felé

Regéczy Zoltán: Huszonéves orvostanhallgatók vagyunk – Fábián Ádám és Regéczy Zoltán. Az anatómia atlaszunk ötlete onnan ered, hogy látjuk hallgatótársaink körében azt, hogy a tananyagok beszerzése problémát okoz, így szerettünk volna egy olyan atlaszt készíteni, mely árban könnyebben hozzáférhető, de minőségben, tartalomban és mint applikáció, funkciókban sem kevesebb, mint a konkurens programok. Mindenképpen applikáció formájában szerettük volna elérhetővé tenni az atlaszt, ez már az elejétől fogva egy fix dolog volt.

Bouvet: Miért applikáció, és miért nem könyv?

Regéczy Zoltán: Az applikáció igazából egy program, ami kifejezetten neked lett elkészítve, attól függően persze, hogy mire szeretnéd használni. Tehát pl. ha neked egy számológépre van szükséged, akkor az applikáció – vagy hívjuk csak appnak – lehetővé teszi ezt számodra, számológépapp formájában. Ez persze nagyon egyszerű példa, de ott vannak akár a női naptárak is, melyben a rendes naptárfunkció mellett meg lehet határozni a ciklusok hosszúságát, vérzés mennyiségét stb., ez már egy komplexebb program. Tehát az applikáció funkciójának tulajdonképpen csak a technika és a fantáziád szab határt, ma már szinte mindenre van egy app.
Az applikációk úgynevezett “boltokból” – store, pl. playstore (Android), appstore (Apple) – tölthetőek le. Ezekben az a jó, hogy itt mindenki egyenlő, csak az ötleted számít és a kivitelezés, meg persze a marketing. A pozitív-negatív visszajelzések, letöltések száma visz téged előrébb – vagy hátrébb – a ranglistán, nem kell hozzá protekció.

A folytatásért kattints a Bouvet caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top