Egészség

Inspiráló üzenetekkel támogatják a twitterezők a mentális betegségben szenvedőket

Bár a hétköznapok során bele sem gondolunk, de négyből egy embert érint valamilyen mentális zavar vagy probléma. Ez pedig azért súlyos, mert sokan még csak nincsenek is tisztában vele, ha ilyesmiben szenvednek. A twitterezők ezért egy új hashtaget indítottak útra, hogy felhívják a figyelmet a problémára és támogatásukról biztosítsák az érintetteket.

Az online megmozdulásra azért is volt nagy szükség, mert a mentális problémákhoz sokszor negatív sztereotípiák kötődnek, amelyek miatt a különböző betegségektől szenvedő emberek nemcsak rosszabbul, de akár megalázva is érezhetik magukat. A #WhenIThinkOfMentalIllness hashtaggel ellátott üzenetek írói ezen szeretnének változtatni. Lássunk pár szívmelengető példát!

 Amikor a mentális betegségekre gondolok, inspirálnak azok, akik erősek maradnak.

Amikor a mentális betegségekre gondolok, rájövök, hogy a legkreatívabb, legcsodálatosabb emberek, akik sokkal jobbá tették az életemet, majdnem mind ilyesmiben szenvednek.

Amikor a mentális betegségekre gondolok, gyönyörű emberi lényekre gondolok, akik megérdemlik, hogy méltósággal és tisztelettel forduljunk feléjük.

Amikor a mentális betegségekre gondolok, azokra az emberekre gondolok, akik csendes harcot folytatnak egy láthatatlan háborúban.

Amikor a mentális betegségekre gondolok, a mindennapi küzdelemre gondolok, amivel jár. Arra, hogyan tartja ez vissza az embereket az álmaiktól, a céljaiktól és attól, hogy vigyék valamire.

Amikor a mentális betegségekre gondolok, frusztrál a megértés hiánya. Egy jó tanács a szeretteimnek: ezt nem lehet csak úgy “abbahagyni”.

 További cikkek a mentális betegségekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top