Egészség

Ilyen jótékony hatása van a macskák dorombolásának

Egy új kutatás szerint, a macskatulajoknak 40 százalékkal kevesebb esélyük van a szívinfarktusra, mint a cicátlanoknak. Vajon tényleg a dorombolás állna a meglepő eredmény hátterében?
Gyógyító erejű a macskák dorombolása

A macskák háziasítása több mint 9000 évre nyúlik vissza az emberiség történetében. Az egyiptomiak isteni teremtményeknek tartották őket, Cipruson talált ókori sírokban pedig az embereket együtt temették el cicáikkal.

Később, sokáig csak a ház körüli haszna miatt tartották: hogy elkapja az egereket, rágcsálókat, sőt akár a kígyókat is. Mára világszerte a legnépszerűbb háziállatok a cicák. Függetlenek, a tartásuk nem igényel sok odafigyelést, mégis szórakoztató és szeretetteljes a jelenlétük.

Egy új kutatás ráadásul azt állítja, hogy az ember egészségére is jó hatással van a macska közelsége: a dorombolás rezgése ugyanis olyan frekvencián történik, ami gyógyítóként hat a testre.

Hogy miről van szó pontosan? Sok betegségre van jó hatással a 20–140 Hertz közötti rezgés, ezért terápiákon is használják, és most kimutatták, hogy a cicák dorombolása ugyanezen a frekvencián mozog.

A dorombolás pedig csökkenti a stresszt, a vérnyomást, segít a légzési problémákon, sőt még a szívinfarktus veszélyét is minimalizálja!

Még egy ok, amiért megszeretgethetjük kedvencünket!

Forrás: Higher Perspectives

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top