A trendelőrejelzők a Pinterestet használták elsődleges forrásul, hogy megtudják, milyen ételekért rajonganak majd az egészség megszállottjai 2016-ban. Lássuk, mit eszünk az új évben!
1. Zöldségtészták
A diéták egyik ősellenségei a tésztafélék. Ha te is imádod a spagettit, de szeretnél kicsit jobban odafigyelni az alakodra, bátran helyettesítsd zöldségtésztákkal kedvencedet! Isteni tésztát készíthetsz cukkiniból, répából vagy céklából is. A spagettiformát könnyen utánozhatod, a legkönnyebb persze tésztavágógéppel, de egyszerűen csak vékony csíkokra szeletelve is működik. A tésztával ellentétben, ezekben a zöldségekben szinte semmi kalória, és csak minimális szénhidrát van, szószokkal variálva viszont méltó kihívói a tésztáknak!
2. Adagolás tálkából
A tálka az új tányér: akár a reggeli joghurt, akár a déli zöldségmix kerüljön bele, most tálkából enni a menő! Természetesen nem csak azért, mert jól néz ki: egy közepes méretű tálkával könnyebben betarthatod a diéta szempontjából reális adagokat, mintha felpúpoznál egy lapostányért.
3. Hüvelyesek
Reneszánszát éli a lencse, a bab, a borsó és a csicseriborsó. Nemcsak azért, mert borzasztó egészségesek és tápanyagban gazdagok, hanem mert a termesztésük is egyszerű és környezetbarát. Az összesért rajongunk, de a csicseriborsó lesz 2016 igazi sztárja: megpirítva egészséges snack, tahinival keverve ínycsiklandozó hummusz, a salátádat pedig önmagában is feldobja majd!
4. Egészséges zsírok: avokádó
Az egészséges zsiradékokhoz – melyek fontos elemei a kiegyensúlyozott táplálkozásnak – hozzájuthatunk lazacból, olívabogyóból, magokból és mogyorófélékből. A legnagyobb felhajtás mégis az avokádó körül van, amit igazi szuperételként emlegetnek. A különleges gyümölcs felhasználási módjai végtelenek: félbevágva, a tetején tükörtojással egybesütve szuper reggeli, a salátára vagdosva kiváló ebéd, mártogatónak elkészítve a tökéletes vendégváró, sőt csokival kombinálva a desszerteknek is egészséges alapját adja!
5. Zöldségalapú fogások
A húsok egyeduralmának a főfogásokban most lehet, hogy vége: a zöldségek kilépnek a köretek szerepéből, és elfoglalják a központi helyet a tányérokon! Ettől nem lesz feltétlenül vegetáriánus az étlap, mindössze annyi történik majd, hogy nagyobb hangsúlyt kapnak a húsfélék mellett a zöldségvariációk. Grill, párolt, töltött – az unalomtól nem kell tartanunk!
Forrás: The Huffington Post