Összegyűjtöttük, milyen nyersanyagok rendszeres fogyasztásával juthatunk hozzá ebben az évszakban is a nélkülözhetetlen tápanyagokhoz. Az óvodás és kisiskolás korosztály számára kiemelkedő a szükséglet kalciumból és D-vitaminból. A D-vitamin pótlására ősztől tavaszig külön figyelmet kell fordítani, hiszen egyik forrása a napfény, melyből a szervezet előállítja, és ebben az időszakban ez a forrás hiányzik, vagy nem elegendő. A D-vitamin pótlására tojás, máj, gabonafélék fogyasztásával és esetleges vitaminkészítményes pótlással van lehetőségünk. Az emelkedett kalciumszükségletet legegyszerűbben tejtermékek (különösen a tej) nagyobb arányú fogyasztásával tudjuk fedezni.
A megfelelő vasellátottság is fontos ebben az időszakban, így érdemes a húsok, húskészítmények mellé magasabb C-vitamin-tartalmú zöldségféléket fogyasztani, hogy minél hatékonyabban szívódhasson fel az ételben található vas.
A folytatásért kattints a Diétaóvoda caféblogra!