1. Gluténmentes ételek
A gluténmentes étrend jót tesz egészségünknek és szervezetünknek – legalábbis a klinikai tesztek ezt bizonyítják. Klinikai vizsgálatok azonban kimutatták, hogy a gluténmentes ételek több cukrot, zsírt, nátriumot tartalmaznak, és több fontos tápanyag hiányzik belőlük, mint például a B-vitaminok, magnézium, kalcium, vas és cink.
2. Étcsokoládé
Az étcsokoládé köztudottan jót tesz a szívnek, és az agyműködést is serkenti, viszont cseppet sem kalóriaszegény.
3. Müzli szeletek
Nem mindegy, milyen müzli szeletet veszel le a boltok polcairól. Alaposan nézz utána, hiszen a legtöbb ilyen energiabomba tele van hozzáadott cukorral és magas a kalóriatartalmuk is. Inkább teljes kiőrlésű kekszeket, gabona alapú szeletet válassz.
4. Alacsony zsírtartalmú ételek
A zsírmentes, alacsony zsírtartalmú ételek között is lehet olyan, aminek a zsírtartalma ugyan csökkentett, de a cukortartalma magas. Érdemes jól megnézni, mit veszünk meg.
5. Ízesített joghurt
Egy rosszul megválasztott joghurt romba döntheti a diétánkat. Az ízesített joghurtok ugyanis 15 százalék vagy még több cukrot és 60 vagy annál több extra kalóriát tartalmaznak.