Egészség

Egészségügyi államtitkár: Magyarországon van Európa egyik legrövidebb várólistája

A várólisták hossza csökkent hazánkban, azt azonban az egészségügyért felelős államtitkár is elismeri, hogy nincs jó állapotban a magyar egészségügy.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár szerint Európa egyik legrövidebb várólistája van Magyarországon. Az államtitkár az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában úgy fogalmazott: várólista “már nem nagyon van”. Kifejtette: van egy műtéti kör, amely várólistára kötelezett, tehát akkor is várólistára kell tenni valakit, ha már másnap megműtik.

Ebben a körben évente 180 ezer műtétet hajtanak végre, és jelenleg 35 ezer beteg található várólistán, míg másfél-két évvel korábban még 77 ezren szerepeltek ott – tette hozzá. Úgy fogalmazott: nem csupán pénz kellett ahhoz, hogy a mostani helyzet előálljon; sok szabályozással, sok érdeksérelemmel és kevés forrással sikerült idáig eljutni.

Ónodi-Szűcs Zoltán ugyanakkor hangsúlyozta: nincs jó állapotban a magyar egészségügy. “Nem állítom, hogy nincs semmi dolgom” – mondta, azonban megjegyezte, hogy csak pénzzel nem lehet elérni a kitűzött célokat, egyéb változások is szükségesek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top