A lencse egy igazi tökéletes étel. Olcsó, könnyű beszerezni, könnyű elkészíteni és nagyon egészséges. De a legjobb az egészben, hogy nagyon finom!
Elkészíthetjük főzeléknek, keverhetjük mártogatósba, levesnek, salátának vagy curryvel.
Szuper növényi fehérjeforrás és rengeteg rost van benne. Kiváló forrása olyan vitaminoknak és ásványi anyagoknak, mint a folsav, a molibdén, a réz, a vas, a mangán, a cink és a B-vitaminok.
De melyiket mire használjuk?
- Vörös lencse:
Salátának és indiai currynek a legjobb. - Barna lencse:
Főzeléknek és levesnek is elkészíthetjük. - Zöld lencse:
Lencsesalátához a legjobb választás. - Fekete lencse:
Salátának és előételnek is kiváló, kinézete nagyon hasonlít a kaviárhoz, ezért ételdekorációnak is nagyon jó.
Olvass tovább lencse témában az NLCafén!
- Csak lencse legyen, de sok!
- 3 egészséges lencsés étel, hátha pénzt is hoz
- Mit főzzek ma ebédre? Vörös lencsét!