Egészség

Íme, a legújabb tanácsok egészséges táplálkozáshoz

Miből mennyit kellene ennünk az egészséges táplálkozáshoz? Megmondjuk!

Összeállították a legújabb amerikai étkezési szabályokat, amelyek tökéletes iránymutatást adhatnak a magyar étkezési szabályoknak is.

A legújabb egészséges táplálkozási tanácsok szakértőktől

A vörös- és feldolgozott húsok mennyiségét ajánlatos lenne visszaszorítani, és inkább fehér húsokat fogyasztani. Az új iránymutatás orvosok tanácsait is figyelembe vette, ezek alapján több zöldséget és gyümölcsöt ajánlatos fogyasztani, mint eddig, illetve csökkentették az ajánlott cukor, zsír és só mértékét is. Ezek alapján a napi kalóriabevitel 10 százalékát teheti maximum a cukor, azaz maximum 200 kalóriát egy nap.

A napi tojásadagot is maximálták kettőben, a koleszterintartalom miatt. A zsírokból is maximum 200 kalóriányit ajánlott enni egy nap, de ha egészséges zsírsavakat eszünk, például halakból vagy olajos magvakból, akkor ennél többet ehetünk.

Ha betartjuk a szabályokat, akkor sokat tehetünk egészségünkért, illetve a növényi bázisú étkezés a környezetet is védi. Ez nem azt jelenti, hogy ne együnk többet húst, mert a szervezetnek szüksége van rá, de a hangsúlyt helyezzük inkább a zöldségekre.

Olvass tovább egészséges táplálkozás témában!

MSN

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top